Készétel mentése a vendéglátásból
Az Élelemiszerbank a közelmúltban sikeresen elindította a vendéglátás szektorban keletkező, még fogyasztható élelmiszerfeleslegek karitatív célú mentését is. Már a tevékenység első évében 50 ezer adag feleslegessé vált melegételt tudtunk összegyűjteni és rászorulóknak adományozni. A program bővítéséhez újabb átadó partnereket, rendezvényhelyszíneket és catering szolgáltatókat keresünk.
Önt is zavarja a maradék? Adja át jótékony célra!
Önnek kevesebb költség, a nélkülözőknek komoly segítség és a bolygó is jól jár.
- A megmaradt, még fogyasztható készételeket
- A pékárut, zöldség-gyümölcsöt, csomagolt élelmiszereket
- A fel nem használt alapanyagokat
Szaktudástól az eszközöket mindent biztosítunk!
- A megvalósításához szükséges (NÉBIH-hel is egyeztetett) módszertani segítséget
- Az adományok elszállítását és nélkülözőknek történő eljuttatását
- Az átvett ételek megfelelő hűtésének biztosítását
- A dobozokat, amikbe az ételek csomagolhatók
- A dokumentációt, nyomonkövetést és a teljeskörű felelősségvállalást
- Visszajelzéseket az adományok felhasználásáról
- Társasági adókedvezményre jogosító adóigazolást
Tényleg működik és biztonságos!
- 19 éve foglalkozunk élelmiszermentéssel, túl vagyunk százmillió kiló adományozásán.
- A módszertanunkat a NÉBIH-hel is egyeztettük és laborvizsgálatokkal is igazoltuk.
- A hűtési láncot Európa első készétel-mentő teherautójával és számos sokkoló hűtővel tartjuk.
- Száznál is több bevetésen jártunk, több mint 40 ezer adag melegételt mentettünk.
- Az adományokat átlátható módon, hiteles karitatív szervezeteken keresztül osztjuk ki.
- És ezt a szakma is elismeri: turisztikai Fenntarthatósági Díjat nyertünk 2024-ben.
Ha Ön is szívesen segítene, keresse munkatársunkat!
Hajnal Henriett, fejlesztési vezető, e-mail: hajnal.henriett@elelmiszerbank.hu, telefonszám: 06-30-225-0233