KAPCSOLAT  |    |  
Adószám:
18120141-2-42
Számlaszám:
10700024-66676548-51100005
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
1% - amiből sokan jóllakhatnak
Főoldal / Hírek / Híreink / SavingFood – a megmaradt élelmiszerek célba érnek, ha van hozzá eszköz

Híreink

SavingFood – a megmaradt élelmiszerek célba érnek, ha van hozzá eszköz

2016.04.30

A Savingfood 2.0 projekt célja egy olyan számítógépen és telefonon is működő alkalmazás kifejlesztése, mely segít a keletkező élelmiszerfeleslegeket könnyen, és ami még fontosabb, gyorsan eljuttatni karitatív szervezetekhez. Annak érdekében, hogy ez az eszköz a lehető leghasználhatóbb legyen, szerettük volna kikérni a potenciális végfelhasználók véleményét, tapasztalatait. Ezért április 7-én megtartottuk a SavingFood projekt első workshopját 11 fő részvételével. A workshop során a kifejlesztendő eszköz tulajdonságait beszéltük át.

Minden célcsoportból (azaz felajánló cégek, fogadó szervezetek és a szállításban segítő önkéntesek) voltak képviselők, akik hozzáadták a saját véleményüket, a célcsoportok potenciális igényeit, illetve sor került néhány problémaforrás számbavételére is. A jelenlévők közt volt pl. a Menedékház Alapítvány, a Bioház, a Budapest Bike Maffia és a Food not Bombs Budapest képviselője is.

A második workshopra április 25-én került sor, de a projektpartnerek addig sem unatkoztak. Az első beszélgetések tanulságait és javaslatait összegyűjtve kialakították a fejlesztendő felület néhány alapelemét, amely szerkezetileg mutatja meg, milyen eszközt tervezünk.
További híreink »
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
ÖN IS SEGÍTHET!
TÁMOGASSON PÉNZADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÉLELMISZERADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÖNKÉNTES MUNKÁVAL
Csapatunk
Cseh Balázs
alapító, elnökségi tag, elnök
Az Élelmiszerbankot azért hoztuk létre, mert korábban ilyesmi nem létezett Magyarországon, de nagy szükség volt rá, hogy létrejöjjön.