KAPCSOLAT  |    |  
Adószám:
18120141-2-42
Számlaszám:
10700024-66676548-51100005

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület
külföldről támogatott szervezetnek minősül.
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Támogassa munkánkat!
Főoldal / Hírek / Híreink / Közgyűlést tartott az Európai Élelmiszerbankok Szövetsége (FEBA)

Híreink

Közgyűlést tartott az Európai Élelmiszerbankok Szövetsége (FEBA)

2015.06.16

Az Élelmiszerbankok Európai Szövetsége éves közgyűlésén 22 tagország 67 képviselője vett részt. A Közgyűlésen szó volt az Élelmiszerbankok szerepéről Európában. Az Élelmiszerbankok által nyújtott élelmiszersegély sokszor az első lépés abban a folyamatban, amelyben a nélkülözők utat találhatnak vissza a társadalomba. Az Élelmiszerbankok önkéntesek és fizetett alkalmazottak segítségével olyan projekteket és jó gyakorlatokat valósítanak meg, melyek segítségével egyre jelentősebb mennyiségű élelmiszerfelesleg tud eljutni a nélkülözőkhöz. Európában 30 éve működnek Élelmiszerbankok. Csak 2014-ben 411 000 tonna élelmiszer jutott el 5,9 millió nélkülözőhöz 33 800 partnerszervezeten keresztül.

A FEBA éves közgyűlése a tagsági jelenléten túlmenően azért is volt fontos a Magyar Élelmiszerbank számára, mert Cseh Balázst, a Magyar Élelmiszerbank Elnökét, az előző ciklus után, újra az Európai Szövetség elnökségi tagjává választotta a közgyűlés, ami igen nagy megtiszteltetés számunkra. Az elnökségi tagság segítségével nemcsak első kézből jutunk szakmai információkhoz, de magunk is formálhatjuk az Élelmiszerbankok fejlődési irányát és módját európai szinten.

További részletek (anolul) >>
További híreink »
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
ÖN IS SEGÍTHET!
TÁMOGASSON PÉNZADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÉLELMISZERADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÖNKÉNTES MUNKÁVAL
Rólunk mondták
Magyar Henrietta
TESCO - Közösségi kapcsolatok és belső kommunikációs vezető
A Tesco Magyarország és az Élelmiszerbank stratégiai partneri kapcsolata hosszú évekre tekint vissza. A kezdetekben kialakult egyszerű támogató-támogatott kapcsolat mára valódi partnerséggé nőtte ki magát.