KAPCSOLAT  |    |  
Adószám:
18120141-2-42
Számlaszám:
10700024-66676548-51100005

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület
külföldről támogatott szervezetnek minősül.
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Támogassa munkánkat!
Főoldal / Hírek / Híreink / Az Élelmiszermentés az idei év legnagyobb hatást elérő kezdeményezése

Híreink

Az Élelmiszermentés az idei év legnagyobb hatást elérő kezdeményezése

2014.10.03

A METRO programja több ezer rászorulónak segített

A METRO nyerte el a MAF Társadalmi Befektetések Díj 2014 „Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program” kategória 1. helyezését az Élelmiszermentés elnevezésű programjáért. A METRO a Magyar Élelmiszerbankkal együttműködve az áruházakból a lejárat közeli és esztétikai hibás termékeket a rászorulóknak juttatja el. A támogatás mindezidáig 43000 embernek jelentett segítséget.

 

A Magyar Adományozói Fórum (MAF) 2014. október 02-án adta át a Társadalmi Befektetések Díjat különböző kategóriákban. A díj, a hazai vállalatok társadalmi felelősségvállalását elismerő szakmai díjak között az egyetlen, amely a pályázatra jelentkező vállalatok kezdeményezéseit olyan minőségi szempontok alapján értékeli, mint a partnerség, a hatás és az innováció. A METRO áruház az Élelmiszermentés programjáért Az Év Társadalmi Befektetési Programja kategóriában 1. helyezést kapott. A díjátadóra a MAF „Amit mérünk javulni fog” konferenciáján került sor, amelynek fővédnöke Varga Mihály, Nemzetgazdasági Miniszter volt.

Az ENSZ felmérése és a Magyar Élelmiszerbank által közölt információk alapján elmondható, hogy Magyarországon több százezer alultáplált ember él és körülbelül 10-15 ezer gyermek éhezik. Ennek ellenére becslések szerint Magyarországon a háztartásokban fejenként évente 40 kg élelmiszer kerül a szemétbe.

Többek között ezeknek a tényezőknek a hatására indította el a METRO a programját, amely során a még felhasználható élelmiszereket a szegény sorsúaknak adományozzák.

 

Az Élelmiszermentés elnevezésű program keretében az áruházakból a lejárat közeli és esztétikai hibás termékeket - a Magyar Élelmiszerbank közreműködésével - a rászorulók kapják meg, így az élelmiszerek nem kerülnek megsemmisítésre.

A program eredetisége, egyedisége, hogy az általános gyakorlattal szemben a támogatásra adott termékek szinte kizárólag ultra friss élelmiszerekből állnak, amelyekhez általában alig jutnak hozzá a rászorulók. Az áruház minőségi és egészséges táplálékokat, mint például halakat, tejtermékeket, húsokat, közöttük nagy számban megtalálható bio-, laktóz és gluténmentes élelmiszereket juttat el a hátrányos helyzetben lévőknek, ami azért különösen fontos, hiszen ezen élelmiszerek táp- és vitaminértéke jóval magasabb, mint a tartós élelmiszereké. A METRO mindezidáig több mint 350 millió forint értékű élelmet adományozott; a programban 50 önkéntes vett részt, és 43000 embernek nyújtottak segítséget.

 

Krubl Yvette, a METRO kommunikációs vezetője elmondta: „A METRO fő működési területe az élelmiszerek kereskedelme, így alapvető kötelességünk, hogy a támogatási politikánkat követve az éhezést megszűntessük, így több programunknak is ez a legfőbb célja. Mindent megteszünk, hogy biztosítsuk a rászorulók részére az egészséges élelmiszereket és a kiegyensúlyozott táplálkozást.”


Füzesy Tamás, a United Way Magyarország ügyvezető igazgatója és Krubl Yvette, a METRO kommunikációs vezetője

MAF Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program Kategória díjazottai:

1. METRO Kereskedelmi Kft.- Élelmiszermentés program

2. OTP Bank Nyrt.- Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja (O.K. Központ)

3. MOL Nyrt.- MOL Gyermekgyógyító Program

 

A METRO Kereskedelmi Kft.-ről:

A METRO Kereskedelmi Kft. 1993 óta működik Magyarországon, elsőként lépett be a nemzetközi kereskedelmi vállalatok közül a magyar piacra, immár 13 áruházzal áll profi vevői szolgálatára az ország számos pontján teljes körű megoldásokat kínálva a kereskedelmi és gasztronómia tevékenységekhez. Anyacége, a METRO Cash & Carry International a német központú METRO CSOPORT egyik értékesítési divíziója, amely a világ egyik vezető kereskedelmi cégcsoportja. A METRO Cash & Carry jelenleg 28 országban van jelen, több mint 750 áruházzal. A foglalkoztatottak száma világszerte 110,000 munkavállaló. A vállalat a 2012/2013-as üzleti évben 32 milliárd eurós forgalmat bonyolított le. A METRO vállalatcsoport 250,000 alkalmazottat foglalkoztat, 31 országban 2200 üzlettel van jelen a világ kereskedelmében; a 2012/13-as üzleti évben pro forma forgalma elérte a 66 milliárd eurót. A csoport jó teljesítménye az egyes önállóan működő értékesítési láncokon alapul; a METRO/MAKRO Cash & Carry mellett a csoport tagja a Real hipermarket lánc, a Media Markt és Saturn -amely európai piacvezető a szórakoztató elektronikai kiskereskedelemben-, valamint a Galeria Kaufhof áruházak. További információ a csoportról a www.metrogroup.de honlapon.
További híreink »
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
ÖN IS SEGÍTHET!
TÁMOGASSON PÉNZADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÉLELMISZERADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÖNKÉNTES MUNKÁVAL
Csapatunk
Cseh Balázs
alapító, elnökségi tag, elnök
Az Élelmiszerbankot azért hoztuk létre, mert korábban ilyesmi nem létezett Magyarországon, de nagy szükség volt rá, hogy létrejöjjön.