KAPCSOLAT  |    |  
Adószám:
18120141-2-42
Számlaszám:
10700024-66676548-51100005
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
1% - amiből sokan jóllakhatnak
Főoldal / Hírek / Média megjelenések / Sajtószemle: Élelmiszerbank, híd a felesleg és a szükséglet között

Média megjelenések

Sajtószemle: Élelmiszerbank, híd a felesleg és a szükséglet között

2015.04.09

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2005-ben alakult azzal a céllal, hogy – egyfajta hidat alkotva – eljuttassa az élelmiszeripari vállalatoknál képződő élelmiszer-felesleget a rászorulókhoz, ezzel csökkentve a szegénység, az éhezés és az alultápláltság mértékét.
Sczígel Andrea kommunikációs vezetővel beszélgettünk.

 
Az Élelmiszerbank a vállalatoktól ingyenes adományként kapja a felesleggé vált, de még lejárati határidőn belüli termékeket és ingyenesen is adja tovább partnerszerveteinek, akik szétosztják a rászorulók között.
Ezzel a módszerrel 10 éves fennállása alatt eddig 34,4 ezer tonna élelmiszert mentett meg a kidobástól, melynek értéke meghaladja a 14,4 milliárd forintot.

Kinek köszönhető az Élelmiszerbank létrejötte?

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület alapítói először Franciaországban találkoztak Élelmiszerbankkal. Nagyon nagy hatást tett rájuk a kezdeményezés, szerettek volna itthon is valami hasonlót létrehozni. Az Európai Élelmiszerbankok Szövetsége üdvözölte szándékukat, mikor ezt jelezték a szervezet felé, melynek jóváhagyásával és pár támogató alapítótárs segítségével megalakult a Budapesti Élelmiszerbank Egyesület 2005-ben.
Hamar kiderült, hogy a Szervezet által nyújtott segítség iránt sokkal nagyobb az igény, emellett sokkal több a rendelkezésre álló élelmiszer-felesleg is, ezért hamarosan Magyar Élelmiszerbank Egyesület néven már országos lefedettséget biztosított működésével.

A RECITY Magazin teljes cikke ITT olvasható.
További híreink »
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
ÖN IS SEGÍTHET!
TÁMOGASSON PÉNZADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÉLELMISZERADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÖNKÉNTES MUNKÁVAL
Csapatunk
Cseh Balázs
alapító, elnökségi tag, elnök
Az Élelmiszerbankot azért hoztuk létre, mert korábban ilyesmi nem létezett Magyarországon, de nagy szükség volt rá, hogy létrejöjjön.