KAPCSOLAT  |    |  
Adószám:
18120141-2-42
Számlaszám:
10700024-66676548-51100005
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
1% - amiből sokan jóllakhatnak
Főoldal / Hírek / Média megjelenések / A Szegedma érintetti fórumunkról

Média megjelenések

A Szegedma érintetti fórumunkról

2015.12.03

Mintaprojektet indított Szegeden a Magyar Élelmiszerbank Egyesület 10 helyi karitatív szervezet részvételével a városban és környékén keletkező élelmiszer-felesleg megmentéséért. A Helyi Élelmiszermentő Hálózatok minél több vállalkozást szeretnének megszólítani, hogy a még fogyasztható élelmiszerek ne a kukában vagy a moslékban végezzék, hanem a rászorulókhoz jusson. 

Magyar Élelmiszerbank Egyesület június óta keresi azokat a civil szervezeteket, melyek biztosítani tudják, hogy az élelmiszer-felesleg a legmegfelelőbb helyekre jusson el. A szervezetek országos pályázaton jelentkezhettek, a nyolc településen működő élelmiszermentő hálózat kiépítésére pedig az élelmiszerbank készítette fel őket – tudtuk meg Cseh Balázs elnöktől. “Egy helyi pékség, élelmiszer-kereskedő, mezőgazdasági termelő, élelmiszergyártó akár közvetlenül is át tudja adni a karitatív szervezetnek az élelmiszer-felesleget, amit ők azután szét tudnak osztani. Fontos, hogy mindenki tisztában legyen ennek logisztikai, élelmiszer-biztonsági, pénzügyi és adminisztratív feltételeivel is.”

A projekthez eddig Budapest, Békéscsaba, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged és Szolnok városa csatlakozott. A fővárosban még szeptemberben tartott képzést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, illetve a Tisza-parti városban workshopot is szerveztek. “A projekt jelenlegi fázisában a szervezetek készen állnak az élelmiszerek fogadására, már csak az a feladat, hogy a vállalkozásokkal létrejöjjön a kapcsolat” – emelte ki az elnök. Arról ugyan nincsenek pontos számadatok, mennyi élelmiszer-felesleg keletkezik Szegeden, Cseh Balázs szerint viszont olyan mennyiségről lehet szó, amivel érdemes foglalkozni.

A Tisza-parti városban a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány felel a koordinációs feladatokért – a vállalkozók náluk jelentkeznek felajánlásikkal -, a partnerek között pedig a Boldogok a Szegények Alapítvány, a Csongrád Megyei Fogyatékossággal Élők és Hátrányos Helyzetűek Esélyegyenlőségi Szervezete, a Dahne Dél-Alföldi Hivatásos Nevelőszülők Egyesülete, a Fészek Nagycsaládosok Szegedi Egyesülete, a Híd Az Emberekért Szolgáló Közösség Egyesülete, a Karitáció Alapítvány, a Lehet könnyebben Egyesület, a Sclerosis Multiplexes Betegek Csongrád Megyei Egyesülete és a Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete szerepel.

Forrás: szegedma.hu
További híreink »
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
ÖN IS SEGÍTHET!
TÁMOGASSON PÉNZADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÉLELMISZERADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÖNKÉNTES MUNKÁVAL
Csapatunk
Horn Péter
alapító, elnökségi tag, alelnök
Nagyon büszke vagyok arra, hogy ennek a fantasztikus, értékteremtő kezdeményezésnek részese lehetek és közös munkánkkal nagyon sok ember számára nyújthatunk segítséget. Az Élelmiszerbank mögött álló Csapat hite, elkötelezettsége a garancia arra, hogy a jövőben még több embertársunknak tudunk segíteni és ez a jó érzés számomra nagyon sokat jelent!