Hírek

Több mint 70 millió forintnyi élelmiszer a rászorulóknak

2013.02.12

74 025 426 forint értékben került pékáru, tejtermék, zöldség és gyümölcs, felvágott, hús, hal és egyéb tartós élelmiszer a rászorulókhoz a METRO Kereskedelmi Kft. és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közös projektje, az  Express kiszállítás az áruházból a rászorulókig keretein belül.

A METRO és az Élelmiszerbank 2012-es közös projektje során több mint 22 000 rászorulóhoz juttattak el alapvető élelmiszereket. A program célja az élelmiszermentés volt, hogy a METRO áruházakból a lejárat közeli és esztétikai hibás termékeket a Magyar Élelmiszerbankon keresztül rászorulók kapják meg.

Az „Express kiszállítás az áruházból a rászorulókig” kampány eredetiségét és sikerét az adja, hogy az általános adományozási gyakorlattal szemben a támogatásra adott termékek nem csak tartós élelmiszerekből állnak, hanem friss termékeket is tartalmaznak. A programban résztvevők olyan friss és kiváló minőségű élelmiszerhez (pl.: kenyér, tejtermék, gyümölcs, hús, hal, zöldség stb.) jutottak, amit egyébként egyáltalán nem, vagy csak ritkán engedhetnek meg maguknak.

A program munkálataiban az Élelmiszerbank önkéntesein kívül a METRO dolgozói is kivették a részüket, így a tavalyi év során több mint 30 civil szervezetet és önkormányzatot tudtak élelmiszer csomagokkal támogatni.

A program sikerét mutatja az is, hogy a Magyar Adományozói Fórum Társadalmi Befektetések Díj 2012-es pályázatán a Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program Kategóriában II. helyezést ért el.


(forrás: Élelmiszer Online)

ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!