Főoldal / Hírek / Híreink / Sajtóközlemény: Fuss, hogy más jóllakhasson!

Sajtóközlemény: Fuss, hogy más jóllakhasson!

2017.03.01

Az Élelmiszerbank harmadik alkalommal indítja el a „Fuss, hogy más jóllakhasson” jótékonysági futó kampányát, amelynek célja az éhezés és az élelmiszerpazarlás csökkentése. A kezdeményezéshez olyan futók csatlakozását várják, akik vállalják, hogy futnak a 2017. április 8-9-i Telekom Vivicittá Városvédő Futáson és adománygyűjtésükkel támogatják az Élelmiszerbankot .

Az élelmiszerpazarlás korunk egyik legégetőbb problémája. Minden évben millió tonna számra kerülnek megsemmisítésre ehető élelmiszerek, hatalmas terhet róva ezzel véges erőforrásokkal rendelkező Földünkre. Ha ezek a nélkülözőkhöz kerülhetnének, megszűntethető lenne az éhezés az egész világon.

„Az elmúlt években a futó nagyköveteink adományainak köszönhetően, meg tudtunk vásárolni egy hűtőautót, hűtő dobozokat. Ide jótékonysági futásnak az a célja, hogy 10 000 db élelmiszerfeleslegből összeállított élelmiszercsomagot juttassunk el a nélkülözőknek, amelynek költsége 600 000 Ft.  Bízunk abban, hogy a futás követően minden csomag beér a célvonalba, megsegítve az éhezőket” – nyilatkozta Sczigel Andrea az Élelmiszerbank külső kapcsolatokért felelős igazgatója.

Mivel az Egyesület az élelmiszereket ingyen kapja és adja át, 1000 Ft-ból, amit a működésre fordíthat, 20-30 000 Ft értékű adományt, 18-20 élelmiszercsomagot tud eljuttatni a rászorulókhoz. Így 600 000 Ft-ból 18 000 000 Ft értékű élelmiszerhez juthatnak a rászorulók! Az Élelmiszerbank a „Fuss, hogy más jóllakhasson” kampányon kívül egész évben folyamatosan támogatja országszerte a nélkülözőket.

Állj Te  is a jó ügy mellé, indulj futókövetként, hogy összegyűjtött adományaiddal a 10 000 csomag célba érhessen!

A kezdeményezés részleteiről tovább információ az alábbi linken található : http://elelmiszerbank.hu/hu/projektjeink/fuss_az_elelmiszerbankert.html#.VrC9E7LhDIU

Kapcsolat: Somló Eszter

E-mail: somlo.eszter@elelmiszerbank.hu

Tel: 06 30 194 0288

Az Élelmiszerbank 2005 óta folyamatosan növeli az évente megmentett élelmiszerfeleslegek mennyiségét. Az Egyesület gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a felajánlott élelmiszerfelesleget, melyek között vannak közeli lejáratú termékek, csomagolási hibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségű élelmiszerek is. Az Élelmiszerbank 2016-ban 5000 tonna élelmiszert juttatott el ingyenesen több mint 300 000 nélkülözőhöz, 325 partnerszervezetén keresztül.