Hírek

Tölts fel egy tányért étellel!

2017.11.15

Javában fut az Élelmiszerbank Együnk Egymásért jótékonysági akciója


Reggeli, ebéd, vacsora…Az evés az egyik legjobb dolog a világon, amit természetes dolognak tekintünk. Mégis, a világon és sajnos hazánkban sem az sok ember számára, vannak akik nap mint nap éheznek. Az Együnk Egymásért kampányt immáron 6. alkalommal indította útjára a Magyar Élelmiszerbank, amelynek célja, hogy interaktív adománygyűjtéssel még több rászoruló számára biztosítsa a téli időszakban az élelmiszerellátást. A jótékonysági kezdeményezéshez még nem késő csatlakozni!

Együtt enni jó, de egymásért enni még jobb, ezt tudja az az 50 étterem, 15 vállalat, és 21 egyéni szervező is, akik szeptember óta csatlakoztak az Élelmiszerbank jótékonysági akciójához. A kezdeményezéshez még nem késő csatlakozni! Keressük fel az Együnk Egymásért kampányban résztvevő éttermek egyikét és válasszuk a jótékonysági menüjüket!

Decemberig még vállalatok, éttermek és magánszemély is jelentkezhetnek, akik a közösség összefogó erejével, részesei szeretnének lenni az éhezés és az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemnek.

 

Hogyan lehet csatlakozni a kezdeményezéshez?

*       Vendéglátóhelyként: Együnk Egymásért menüt feltüntetve az étlapján lehetőséget ad vendégei számára, hogy közösen támogassák a nélkülözők élelmezését.

 

*       Vállalatként: Az irodában vagy telephelyen jótékonysági süteményvásár, salátavásár, vagy közösségi menza szervezése. A kollégák a felkínált süteményekből, salátákból, ételekből fogyaszthatnak, adományaikat a becsületkasszába dobhatják, amellyel az Élelmiszerbankot támogatják.

 

*       Magánszemélyként: egy becsületkasszás baráti vacsora vagy süteményvásár szervezésével segíthetik az Élelmiszerbank munkáját. Így a vacsora, a jócselekedet mellett, közös élményt is nyújt baráti társaságok, kollégák, családtagok számára.

 

A Magyar Élelmiszerbank folyamatosan várja a programhoz csatlakozók jelentkezését, akik számára minden segítséget megad a sikeres adománygyűjtő kampány megvalósításához.

Az Együnk Egymásért programhoz csatlakozók listája folyamatosan frissül. A kezdeményezésről további információ az Élelmiszerbank honlapján olvasható.

vége -

 

További információ:

Sczígel Andrea, külső kapcsolatok igazgató

Magyar Élelmiszerbank Egyesület

mobil +36 30 619 9940

sczigel.andrea@elelmiszerbank.hu

 

 

Magyar Élelmiszerbank Egyesület:

 

Magyarországon minden évben 1,8 millió tonna élelmiszer megy veszendőbe. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület célja, hogy kapcsolatot teremtsen az országunkban felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és a rászorulók között, ezzel elősegítsük az éhezés és az élelmiszerpazarlás csökkenését Magyarországon. Egyesületünk működésével egyszerre szolgál környezetvédelmi és szociális célokat. Az Élelmiszerbank több mint 12 éves fennállása óta gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a feleslegessé vált élelmiszereket, melyek között vannak közeli lejáratú vagy csomagolás hibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségű élelmiszerek is. 2016-ban 5 000 tonna mentett élelmiszerrel több mint 300 000 nélkülözőt segítettünk rendszeresen. 

www.elelmiszerbank.hu

 



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!