Hírek

Örökbefogadóink között a BP GBS Europe

2014.10.30

2014 őszén új Örökbefogadó csatlakozott az Élelmiszerbank Örökbefogás programjához. A BP BSC Kft. Budapest VIII. IX kerületét támogatja.

BP Business Service Centre Kft. Budapest hátrányos kerületeinek Örökbefogadójaként támogatja az éhezés elleni küzdelmet

Az „Örökbefogadás Program”, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület legújabb kezdeményezése, amelynek keretében felelős helyi cégek, vállalatok támogatásával segítik a rászorulók ellátását országszerte. A BP Business Service Centre Kft, a BP Európai Szolgáltató Központjaként, aktívan tesz azért, hogy a környezetében élő rászorulók helyzete javuljon, és kevesebb nélkülöző legyen.

Az Élelmiszerbank Egyesület eddigi tapasztalatai alapján fejlesztette ki a most induló régiókra felosztott támogatói programot, ami országos szinten elérhető. Az „Örökbefogadás programhoz” csatlakozó felelős vállalkozók egy járás vagy akár egy kerület kiválasztásával és támogatásával hozzájárulnak ahhoz, hogy az Élelmiszerbank Egyesület minél hatékonyabban tudja az ország egyes részeit lefedni és ezáltal a rászorulókhoz élelmiszert eljuttatni. A támogatáson keresztül a vállalkozó a kiválasztott járás, terület Örökbefogadójává válik.

Az Örökbefogadás Program kiváló alkalmat nyújt arra, hogy kapcsolódni tudjunk helyi szinten az élelmiszerfeleslegek osztását biztosító egyesület programjaihoz.” – mondta Szalay Zsolt, a BP Business Service Centre Kft. Esélyegyenlőségi Referense.

Az emberek szívesebben adakoznak, ha tudják, hogy a közvetlen környezetükön tudnak segíteni. A mostani Örökbefogadás program célja, hogy újabb támogatók révén még több rászorulóhoz tudjunk élelmiszer adományt eljuttatni! Mára a program az ország egész területén működik, így reméljük egyre több vállalatot sikerül bevonnunk. Csak Budapest IX. és VIII. kerületében közel 4000 rászorulót látunk el, ezért nagy segítség számunkra, ha egy vállalat meglátja ennek értékét és kezdeményezésünk mellé áll.” – nyilatkozta Sczígel Andrea az Élelmiszerbank Egyesület munkatársa.

Magyarországon a hónap végére százezreknek nincsen pénze élelmiszerre, sok háztartásban mindennapos a nélkülözés, kiemelten veszélyeztetettek a gyermekek. A magyar élelmiszeripari gyárakban és hipermarketekben viszont rengeteg olyan élelmiszer keletkezik, amelyet valamilyen okból, például hibás csomagolás miatt, nem lehet forgalomba hozni. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület ezeket a feleslegessé vált ételeket „megmenti” és eljuttatja a rászorulókhoz, ezzel csökkentve a nélkülözők számát. Az Egyesület 220 partnerrel működik együtt országszerte, amelyek összesen mintegy 300 000 rászorulónak nyújtanak segítséget Magyarországon.

A programról bővebben itt tájékozódhat.



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!