Hírek

Örökbefogadás programunk 2015

2016.08.29

A 2014-ben életre keltett Örökbefogadás programnak köszönhetően, az Élelmiszerbank 2015-ben több mint 2 000 000 forint értékben kapott támogatást kis és nagy vállalkozásoktól. A kezdeményezésnek köszönhetően országos szinten több közel 40 tonna élelmiszer jutott el a rászorulókhoz, mellyel közvetlenül hozzájárultak egy-egy hátrányos járás ellátásához. A program idén is folytatódik és várja az Örökbefogadók jelentkezését!

Folyamatosan nő az éhezők száma Magyarországon, rengeteg olyan település van, amely támogatásra szorul. Az Élelmiszerbank több mint egy évtizedes fennállása óta küldetésének tekinti, hogy csökkentse az éhezők számát hazánkban, oly módon hogy összegyűjti a feleslegessé vált élelmiszert, amit aztán rászorulókhoz juttat el. Az Élelmiszerbank azzal a céllal indította el Örökbefogadás programját, hogy megerősítse egyes rászoruló térségek támogatását.

A programhoz csatlakozó felelős vállalkozók egy járás kiválasztásával és pénzügyi támogatásával hozzájárulnak ahhoz, hogy az Élelmiszerbank Egyesület minél hatékonyabban tudja az ország egyes részeit lefedni, és ezáltal a rászorulókhoz élelmiszert eljuttatni. A támogatáson keresztül a vállalkozó a kiválasztott járás Örökbefogadójává válik.

Az Örökbefogadás program támogatóinak segítségével, az elmúlt év során országos szinten közel 40 tonna élelmiszer jutott el a rászorulókhoz,  aminek a hozzávetőleges értéke 30 millió forint.

Az Örökbefogadás program 2014 óta elérhető, mint támogatási forma vállalatok és egyének számára, a 2 év alatt összesen 90 millió forint értékben közel 90 tonna élelmiszer jutott el a program keretében azokhoz a nélkülözőkhöz, akiknek erre a legnagyobb szükségük van. 



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!