Hírek

Lisztet és száraztésztát oszt az Élelmiszerbank

2006.03.06

A Budapesti Élelmiszerbank Egyesület valamint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal együttműködési megállapodást írt alá, melynek értelmében 2006. folyamán az Élelmiszerbank partnerszervezetein keresztül előreláthatóan mintegy 2500 tonna lisztet és száraztésztát juttathat el ingyenesen a rászorulók részére.

Az Európai Unió agrár- és vidékfejlesztési célú támogatási- valamint piacszabályozó intézkedései magyarországi végrehajtásáért felelős Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) "A Közösség legrászorulóbb személyeinek intervenciós készletekből származó élelmiszerekkel történő ellátása" program keretében élelmiszersegélyt biztosít az érintettek számára. Az élelmiszerek szétosztása a programban résztvevő segélyszervezetek útján történik.

Ezen szervezetek egyike, az Élelmiszerbank az MVH-val kötött megállapodás értelmében fogadja a program során szétosztásra kerülő liszt és száraztészta egy részét, és karitatív partnerszervezetei segítségével gondoskodik arról, hogy az adomány az egész ország területén rendben eljusson a rászorulókhoz.

Az élelmiszersegély alapjául szolgáló búzát az intervenciós készletekből biztosítják, feldolgozását és a segélyszervezetek számára történő átadását élelmiszeripari cégek végzik. Az Élelmiszerbank a több mint 100 kamionnyi élelmiszer szétosztását az országos partnerhálózatán keresztül várhatóan áprilisban kezdi meg.

A program megvalósításához az Élelmiszerbank még várja további logisztikai támogatók jelentkezését, akik ingyenes raktár- vagy szállítási kapacitással tudnák támogatni a segélyek hatékony célba-juttatását. A felajánlásokat a 06-30-375-7736-os telefonszámon vagy az elelmiszerbank@freemail.hu e-mail címen várják.

A programmal kapcsolatos részletes tájékoztató és igényfelmérő adatlap a kapcsolódó anyagoknál tölthető le.

ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!