KAPCSOLAT  |    |  
Adószám:
18120141-2-42
Számlaszám:
10700024-66676548-51100005

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület
külföldről támogatott szervezetnek minősül.
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Támogassa munkánkat!
Főoldal / Hírek / Híreink / Jól halad Helyi Élelmiszermentő Hálózatok Kialakítása projektünk

Híreink

Jól halad Helyi Élelmiszermentő Hálózatok Kialakítása projektünk

2016.03.23

A Helyi Élelmiszermentő Hálózatok projekt résztvevői az év első hónapjaiban meglehetősen aktívak voltak. Miután karácsonyi teendőikkel végeztek, nem sok idejük volt pihenésre, mivel nagy erőkkel nekikezdtek a cégekkel való kapcsolatkeresésnek, akiktől hosszú távú együttműködést remélnek. Ennek már mutatkoznak eredményei, egy budakeszi szervezetnek köszönhetően az Aldi felvette a kapcsolatot az Élelmiszerbankkal, illetve emellett megindult az egyeztetés a Coop Szolnok Zrt-vel és a Jásztejjel is.

A szervezetek ezen felül az érintetti fórumok megszervezésén is sokat dolgoztak. Az érintetti fórumokat városonként szerveztük meg Szegeden, Miskolcon, Debrecenben, Pécsen, Szolnokon és Békéscsabán. A rendezvényeken bemutattuk a projektet és a benne résztvevő szervezeteket, valamint kihangsúlyoztuk, hogy milyen cégeket, kapcsolatokat keresünk, és hogy hogyan néz ki a folyamat az élelmiszerfelesleget felajánló cég szempontjából.

A megszervezett fórumok nem voltak eredménytelenek. A résztvevők közt több helyszínen is jelen voltak a Nemzeti Agrárkamara és a Kereskedelmi és Iparkamara helyi képviselői, városi illetve megyei vezetés képviselői, valamint helyi érdekeltségű élelmiszeripari cégek is. A kamarák illetve önkormányzatok képviselőitől több felajánlás, ígéret is érkezett; megegyeztünk abban, hogy lehetőségeikhez mérten összekötik a projektben részt vevő városokban tevékenykedő szervezeteket helyi érdekeltségű élelmiszeripari cégekkel. Külön megemlítendő, hogy a debreceni fórumon jelen volt a helyi közterület-felügyelő cég képviselője is, akivel megbeszéltük, hogy az általuk üzemeltetett piacokra kiraknak olyan plakátot, mely a termelőket/árusokat ösztönzi a felesleges termények felajánlására azok kidobása helyett.

A projekt végéhez közeledve a következő nagyobb esemény április 14-én a disszeminációs workshop lesz, ahol a projektet és az eddig elért eredményeket mutatjuk be.
További híreink »
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
ÖN IS SEGÍTHET!
TÁMOGASSON PÉNZADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÉLELMISZERADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÖNKÉNTES MUNKÁVAL
Csapatunk
Cseh Balázs
alapító, elnökségi tag, elnök
Az Élelmiszerbankot azért hoztuk létre, mert korábban ilyesmi nem létezett Magyarországon, de nagy szükség volt rá, hogy létrejöjjön.