Hírek

Élelmiszergyűjtést szervezett a TESCO és az Élelmiszerbank

2008.10.20

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület az Élelmezési Világnap alkalmából élelmiszergyűjtést szervezett a rászorulók megsegítéséért. Október 17-én és 18-án valamennyi Tesco hipermarketben, országszerte 83 áruházban vártuk a lakossági felajánlásokat.

Az Élelmezési Világnap alkalmából 2008-ban a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Tesco-Global Áruházak Zrt. lakossági élelmiszergyűjtési akciót szervezett a magyarországi rászorulók javára. A gyűjtés egy időben egyszerre 83 magyarországi Tesco áruházban valósult meg, a lebonyolításban mintegy 1500 önkéntes vett részt. A gyűjtés eredményeként 35 tonna élelmiszer gyűlt össze, mintegy 14 millió forint értékben. Az adományokat mindenhol az adott áruház környékén elő rászorulók között osztottuk szét.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. a gyűjtés helyszínének biztosításán túl maga is adakozott az Élelmezési Világnap alkalmából. A vállalat élelmiszeradománnyal megrakott kamionja részt vett az Élelmiszerbank és a FAO által indított III. Magyar Adománykonvojban is.

"Fontosnak tartjuk, hogy vállalati felelősségvállalás programunkba beillesszük az olyan fontos kezdeményezéseket, mint az Élelmezési Világnap alkalmából szervezett gyűjtés, hiszen így vásárlóinkat, s a számunkra oly fontos helyi közösségeket is bevonhatjuk a munkába."
- mondta Hackl Mónika, a Tesco-Global Áruházak Zrt. szóvivője.

A TESCO-Global Áruházaknak ezúton is köszönjük az együttműködést és a támogatást!

ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!