KAPCSOLAT  |    |  
Adószám:
18120141-2-42
Számlaszám:
10700024-66676548-51100005

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület
külföldről támogatott szervezetnek minősül.
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Támogassa munkánkat!
Főoldal / Hírek / Híreink / Élelmiszerbank #szerencsesvagyok

Híreink

Élelmiszerbank #szerencsesvagyok

2016.05.04

Élelmiszerbank #szerencsesvagyok 

Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg képződik és megy a kukába, a Magyar Élelmiszerbank 2015-ben ebből 2600 tonna élelmiszert mentett meg és osztott szét rászorulóknak.

Az Élelmiszerbank most #szerencsesvagyok kampányával az élelmiszerpazarlás és az éhezés elleni küzdelemre hívja fel a figyelmet. 

A kampányban május első napjain Budapest különböző helyszínein megterített asztalok bukkantak fel. Az akcióhoz csatlakozott Hitka Viktória képzőművész is, akit tényárokra festett erős mondatairól ismerhetünk.

Az akcióhoz készült tányérokat az asztalokhoz közelebb sétálva lehetett elolvasni. A kampány üzenetei az élelmiszerpazarlás mértékére, a nélkülözésre hívják fel a figyelmet. Hisz nem mindenki olyan szerencsés, hogy jut minden nap étel az asztalára.

"Mindig az utolsó falat a legfinomabb" - áll a búrán

"Van akinek 2 nappal ezelőtt volt az utolsó" - olvasható alatta

A kampányban az Élelmiszerbank arra kér mindenkit, hogy fotózzanak reggelit, ebédet, vacsorát, mutassák meg, milyen szerencsések, hogy azok közé tartozhatnak, akiknek jut, akik adhatnak. Segitsenek azzal, hogy a közösségi oldalakon megosztjak a képeket a #szerencsesvagyok #elelmiszerbank hashtagekkel.

1 % Élelmiszerbank 

Adószám: 18120141-2-42

 

 
További híreink »
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
HÍRLEVÉL - FELIRATKOZOM
ÖN IS SEGÍTHET!
TÁMOGASSON PÉNZADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÉLELMISZERADOMÁNNYAL
TÁMOGASSON ÖNKÉNTES MUNKÁVAL
Rólunk mondták
Pálffy Levente
Nestlé - Ellátási lánc igazgató
A Magyar Élelmiszerbank logisztikai háttere és profizmusa garanciát jelent számunkra arra, hogy adományozásra szánt termékeinket a megfelelő időben, módon és minőségben kapják meg a rászorulók.