Hírek

Sajtóközlemény: Az Auchan zöldséggel és gyümölccsel bővítette az adomány célra felajánlott élelmiszerek körét

2018.02.15

Kiadta: Auchan Retail Magyarország

 

Budapest, 2018. Február 15.Az Auchan immár 16 magyarországi áruházában működteti programját a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével, amelynek célja, hogy a megmaradó friss pékárut és zöldség-gyümölcsöt többek között időseknek, nehéz sorsú családoknak, rászoruló gyerekeknek juttassa el a vállalat. Az Élelmiszerbankkal való együttműködés eredményeképpen az elmúlt évben mintegy 56 ezer rászoruló részesülhetett a közel 520 tonna élelmiszeradományból.  Az élelmiszerpazarlás elleni program fontos lépéseként a hasznosított termékek köre zöldséggel és gyümölccsel bővült.

A fenntarthatóság kiemelt jelentőséggel bír az Auchan áruházlánc mindennapi működésében, amelynek 2014-ben fontos mérföldköve volt a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel kötött együttműködés. A vállalat és az Élelmiszerbank közös munkájának célja, hogy a megmaradó friss pékáru és mára a zöldség illetve gyümölcs is az Egyesület közreműködésével olyan karitatív szervezetekhez kerüljön, amelyek nélkülözők, köztük idősek, nehéz sorsú családok és rászoruló gyerekek étkezését támogatják. Mára az Auchan 16 magyarországi áruházában működteti a programot, amellyel mintegy 74 karitatív szervezeten keresztül eddig közel 56 ezer rászoruló juthatott a mindennapi élethez elengedhetetlen élelmiszerekhez.

„A korábbi évekhez képest tavaly több mint tripla annyi, összesen közel 520 tonna mentett élelmiszert juttatunk el rászorulók részére” – ismertette a program eredményeit Szabó Krisztina, az Auchan Retail Magyarország élelmiszermentés koordinátora. „A program következő lépéseként az adománycélra elkülönített termékek körét zöldséggel és gyümölccsel bővítettük. Célunk, hogy idén mind a 19 hipermarketünk aktívan részt vegyen az Élelmiszerbank közreműködésével megvalósuló programunkban. A jövőben az adománycélra felajánlott élelmiszerválasztékot tovább kívánjuk bővíteni.”

“Az Élelmiszerbank kiemelt területként kezeli az áruházakban keletkező élelmiszerfeleslegeket. Ezeket a termékeket nagyon hamar, még a lejárati határidőn belül kell eljuttatni a nélkülözőkhöz. A termékek sokszor napi szinten tudják segíteni a rászorulókat, az értékes tápanyagokon túl a kiszámíthatóság biztonságát is nyújtva számukra. Nagy öröm számunkra, hogy az Auchan partnerünk élelmiszermentő programunkban, és hogy ilyen sok családnak tudunk az általuk biztosított termékekkel segíteni” – tette hozzá Újhelyi Katalin, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület fejlesztési igazgatója.

 

Háttérinformáció az Auchan Retail Magyarországról:

Az Auchan Retail Magyarország 19 hipermarketet egy szupermarketet, 18 diszkont üzemanyag-töltőállomást és  online áruházat üzemeltet, és közel 7 000 főt foglalkoztat. A vállalat jelentős gazdasági szereplővé vált az elmúlt 19 évben az eddigi, mintegy 200 milliárd Ft értékű magyarországi beruházással. Az áruházlánc széles választékáról és diszkont árairól ismert. Az Auchan elkötelezett, hogy jobbá tegye vásárlói, munkatársai és partnerei életét, és hozzájáruljon a lakosság életminőségének javításához, 2016-ban a vállalat negyedik alkalommal nyerte el a Fogyatékosság-barát munkahely elismerést, a fogyatékkal élők integrációját segítő programját pedig 2017-ben a CSR Hungary Díjjal ismerték el

 

Háttérinformáció a Magyar Élelmiszerbank Egyesületről:

Magyarországon minden évben 1,8 millió tonna élelmiszer megy veszendőbe. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület célja, hogy kapcsolatot teremtsen az országunkban felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és a rászorulók között, ezzel elősegítsük az éhezés és az élelmiszerpazarlás csökkenését Magyarországon. Egyesületünk működésével egyszerre szolgál környezetvédelmi és szociális célokat. Az Élelmiszerbank több mint 13 éves fennállása óta gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a feleslegessé vált élelmiszereket, melyek között vannak közeli lejáratú vagy csomagolás hibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségű élelmiszerek is. 2017-ben 9 300 tonna mentett élelmiszerrel több mint 300 000 nélkülözőt segítettünk rendszeresen. www.elelmiszerbank.hu

 

 

További információ:

Adorján Abigél

kommunikációs menedzser

Auchan Retail Magyarország

Tel.: 06-23-886-551

E-mail: a.adorjan@auchan.hu

 



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!