Hírek

80 tonna élelmiszert gyűjtöttünk a karácsonyi áruházi gyűjtés során

2011.12.12

November 25-26-án 182 helyszínen tartottuk idei karácsonyi gyűjtésünket, ahol 2500 önkéntes - köztük a CIB 700 munkatársa - 80 tonnányi élelmiszert gyűjtött össze, amit a rászoruló családok még az ünnepek előtt megkapnak. A tavalyi 45 tonnához képest idén majdnem a dupláját ajánlották fel a vásárlók, ezzel is igazolva a társadalmi összefogás jelentőségét.

15 000 élelmiszercsomagra biztosan elegendő lesz az a 80 tonna élelmiszer, amit a vásárlók ajánlottak fel a segítségre szorulóknak. A nehéz anyagi helyzetben levők száma évről-évre nő. Csak a Magyar Élelmiszerbank Egyesület a tavalyi évhez képest 20%-kal, csaknem százezerrel több rászorulót lát el. Ezért is bővítettük szokásos karácsonyi adománygyűjtő akciónkat, melyhez idén az Auchan, Metro és Tesco mellett a Penny Market áruházak valamint 900 új egyéni önkéntes segítő is csatlakozott. A széles körű társadalmi összefogás eredményeként közel kétszer annyi tartós élelmiszer gyűlt össze, mint tavaly.

Az összegyűjtött adományokat - amelynek zöme tartós élelmiszer, illetve az ünnepek közeledtével édesség, szaloncukor, csokoládé volt - szétosztó partnereink közreműködésével a gyűjtések helyének közelében élő családoknak juttatjuk el még Karácsony előtt.

Köszönet a támogatóinknak, a CIB Banknak, az Auchan, Metro, Penny Market és Tesco áruházaknak, a DPD futárszolgálatnak, a Well Reklámügynökségnek, minden médiumnak, akik segítettek a gyűjtés népszerűsítésében és külön köszönet annak a 2500 önkéntesnek, akik a gyűjtés megvalósításában részt vettek!



ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!