Hírek

40 tonna élelmiszer a magyar rászorulóknak

2012.11.23

A 32. Élelmezési Világnap alkalmából október 16-án a FAO és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közösen indította útjára a VII. Magyar Adománykonvojt, amely mintegy 40 tonnányi élelmiszert szállít magyarországi rászorulóknak.

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO 1979-ben magyar határozati javaslat alapján nyilvánította október 16-át Élelmezési Világnappá. A világnap célja, hogy felhívja a kormányok és a közvélemény figyelmét az emberiség nagy részét sújtó élelmezési gondokra. A FAO legfrissebb becslése szerint az alultápláltak száma a csökkenő tendencia ellenére továbbra is elfogadhatatlanul magas (870 millió főre tehető) világszinten.

Egyesületünk ez ellen az élelmiszerfeleslegek csökkentésével igyekszik tenni. Évente mintegy 1000 tonnányi élelmiszert mentünk meg, amelyet potenciális hulladékból elfogyasztott étellé változtatunk, de a rendszerben ennek még legalább ötven-százszorosa fellelhető!

A VII. Adománykonvoj alkalmából 9 teherautó szállította át Budapesten az akcióban résztvevő vállalatok adományát, amely partnerszervezeteink közreműködésével közel 10 000 rászorulóhoz fog eljutni. A konvojban résztvevő támogató vállalatok Danone Kft., Füri Tésztaipari és Élelmiszerforgalmazó Kft., Gyermelyi Zrt., Izsáki Tészta Kft., M3 Logisztika Kft., Nestlé Hungária Kft., NT Kft., Soós Tésztaipari Kft., TESCO Globál Áruházak Zrt., Univer Zrt. Köszönjük támogatásukat!


ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!