Hírek

34 000 rászoruló gyermekhez juttatott el élelmet az Adománylavina

2008.06.02

34 000 gyermek vehetett részt az Élelmiszerbank közvetítésével támogatott gyermeknapi rendezvényeken az ország 103 különböző településén.

Május utolsó hétvégéje minden évben a gyermekek ünnepe. Az Élelmiszerbank idén 144 civil szervezetnek nyújtott segítséget, amelyek főként hátrányos helyzetű gyermekeknek szerveztek programokat. A rendezvények megszervezéséhez az Élelmiszerbank nagy mennyiségű almalevet, tésztát, édességet és egyéb élelmiszereket biztosított.

Az akcióhoz szükséges élelmiszeradományokat az Élelmiszerbank és a Syngenta közös akciója, az Adománylavina biztosította. A Syngenta Kft. márciusban 10 millió forint értékben ajánlott fel növényvédőket azoknak a termelőknek, akik a barteralapot meghaladó értékében ajánlanak fel mezőgazdasági termékeket a program számára. A lavinához búza és almatermelők csatlakoztak, majd ezeket az alapanyagokat élelmiszeripari vállalatok dolgozták fel - szintén hozzátéve saját adományaikat - a lavina értéke így 25 millió forintra növekedett.

Az adománylavina további résztvevői a Gyermely Zrt., Rauch Hungária Kft., Cerbona Zrt., Almatárs Szövetkezet (almatermelő - Nagyhalász-Homoktanya), Fülep Imre (almatermelő - Nyírbátor), Bölcskei György (almatermelő - Nagykálló), Simon Kft. (búzatermelő - Nagyvenyim).

Szabolcstól Zaláig az ország 103 településén került sor azokra a gyermeknapi rendezvényekre, ahol a sportprogramok, kézműves foglalkozások, koncertek, rajzversenyek, bábszínházak, vetélkedők mellett ezen a napon az Adománylavina biztosította, hogy a gyerekek semmiben ne szenvedjenek hiányt.

Köszönjük az Adománylavina minden résztvevőjének a támogatást!

ADOMÁNY:
Ft
0
értékben a nélkülözők részére

Iratkozzon fel hírlevelünkre!